zondag 30 september 2012

Vakantiemijmering...

We zijn nu al een maand gestart, maar toch willen we nog eens terugblikken op de voorbije zomervakantie!
Heel wat leerlingen zijn op reis geweest; anderen hebben thuis genoten van hun vakantie én het mooie weer.
In de klas knutselden de leerlingen, elk op hun eigen manier, een vakantiekijkdoos in elkaar! Iedereen deed z'n best om er een  persoonlijk én creatief werk van te maken.
Bekijk zeker eens de geslaagde werkjes bij foto's vijfde leerjaar !

Sportievelingen in de kijker!

Vorige woensdag namen 2 leerlingen uit onze klas deel aan de Interscholenveldloop, nl. Tine en Thomas...
Tine behaalde zelfs de eerste plaats en pronkt hieronder met haar medaille! Thomas behaalde de tiende plaats en mag terecht fier zijn op zichzelf dat hij deelgenomen heeft.
Een grote proficiat aan onze sportievelingen! Doe zo voort!

donderdag 27 september 2012

Controle van de fluohesjes!

Deze morgen waren we 'aangenaam' verrast! Een politieagent kwam controleren wie z'n fluohesje aanhad!
Belangrijk! Zeker nu de donkere herfstdagen eraan komen! Iedereen van onze klas droeg een fluohesje en we kregen allemaal een kleine beloning : een fluoriscerend hangertje! Leuk  meegenomen!

woensdag 26 september 2012

Actie! Schooltassen wegen in de klas!

Vandaag hebben we tijdens de wiskundeles over gewichten heel wat geschat én gewogen. Daarvoor gebruikten we een keukenweegschaal, een digitale weegschaal en een personenweegschaal. Ondertussen maakten we van de gelegenheid gebruik om ook eens onze schooltas te wegen! Het gewicht van de schooltassen viel bij het grootste deel van de leerlingen echt goed mee! Een schooltas mag eigenlijk niet meer wegen dan een tiende van je persoonlijk gewicht. Dit kwam onlangs zelfs in het nieuws!
Rondzeulen met een te zware boekentas kan leiden tot gezondheidsproblemen, zoals een kromme ruggengraat, scheve schouders, ... Beter voorkomen dan genezen, dus!

dinsdag 25 september 2012

Sportdag in het Kluisbos!

Deze morgen trokken 5 en 6 met de fiets naar het Kluisbos. De rit verliep gesmeerd. Gelukkig was meester Bert mee als mecancien van dienst!
Daar aangekomen kregen we een gevarieerd programma voorgeschoteld.
Op het programma stond achtereenvolgens dansopwarming, colabakklimmen, baseball, beach-volley en een challengeparcours.
Het colabakklimmen was de favoriet in onze klas!!
Tijdens de terugrit viel de regen met bakken uit de lucht! Druipnat kwamen we aan op school, maar we waren het er allemaal over eens : het was een keitoffe sportdag geweest!

zaterdag 22 september 2012

Met z'n allen strappen...

De Strapdag, de autovrije schooldag voor basisscholen, is dit jaar al aan zijn vijfde editie toe!
Heel veel leerlingen én leerkrachten kwamen ook bij ons per fiets of te voet naar school! Chapeau!
Fietsen is niet alleen gezond, maar ook milieuvriendelijk!
Op school stonden een aantal activiteiten in het teken van deze Strapdag!
De Anzegemse politie controleerde de fietsen van de tweede en de derde graad. De lln. konden hun fietsvaardigheden testen op een fietsparcours!
Wij streven ook naar een veilige schoolomgeving! Ons oudercomité controleerde de hele week de geparkeerde auto's rondom de school. Dank u wel voor dit mooie initiatief!

Klik op foto's vijfde leerjaar en geniet mee van de sfeerbeelden.

donderdag 20 september 2012

Sing for the Climate!

Sing for the Climate is een initiatief van Nic Balthazar, de Klimaatcoalitie en 11.11.11.
Zij roepen iedereen op om dit weekend mee te toen aan de grootste zangbetoging ooit!
Al heel veel jaren wordt het probleem 'klimaatverandering' aangekaart door de wereldleiders, maar er zit weinig schot in de zaak! Ondertussen zijn de gevolgen niet meer te overzien en vallen er nu al massaal veel slachtoffers (vooral in het Zuiden).
Vandaar ons engagement met de hele school!!
Het originele lied kun je beluisteren op www.singfortheclimate.com ; het clipje van de Bergop vind je op de website van de school.Moet je echt eens bekijken!
  

Axenroosvoorstelling : de pauw en de wasbeer!


Vandaag zetten de leerlingen van de 2de graad hun beste beentje voor om de pauw en de wasbeer weer eventjes in het daglicht te zetten.Op onze school hebben we dit jaar een paar nieuwe leerlingen én een nieuwe juf (Juf Marieke) die heel eventjes pauw mochten zijn.
De wasberen uit het 4de lj. waren dan weer gul met complimentjes!
Juf An maakte van de gelegenheid gebruik om de spelotheek te introduceren. Onze zesdeklassers mogen de verantwoordelijkheid op zich nemen, om te zorgen dat de uitleendienst van de speelgoedbakken vlot verloopt. Als iedereen respectvol omgaat met het speelgoed komt dit zeker goed!Duimen maar!

dinsdag 18 september 2012

ICT in onze klas!

Vandaag kwam onze ICT-coördinator (meester Martijn) naar de klas om ons te leren hoe we met WordArt én Google een voorblad kunnen creëren voor onze werothema's. Heel interessant was dat!

Hij leerde ons de knepen van het vak! Volgende keer mogen de leerlingen in de computerklas zelf aan de slag om een voorblad te maken voor hun eerste werothema 'Kinderen van alle tijden!'

dinsdag 4 september 2012

Goed gestart!!

De eerste week zit er al op!Deze enthousiaste groep heeft deze week al een grote inzet getoond!Ze hebben echt  flink gewerkt! Ze kunnen zich ook al voorstellen in het Frans én iemand begroeten! Leuk om te horen en te zien!!

zondag 2 september 2012

Het nieuwe schooljaar komt eraan!

Hallo  bijna-vijfdeklassers,

Schooljaar 2012-2013 staat nu echt voor de deur!Jullie mogen de overstap maken naar de 3de graad en dat is niet niets! Morgen vliegen we er in en we proberen er samen een leuk, boeiend en leerrijk schooljaar van te maken!

Tot morgen, hé!

J.Christiane