zondag 22 december 2013

Gezellig afsluiten van 2013!

Traditiegetrouw werd er de laatste dag voor de kerstvakantie een gezellig kerstontbijt georganiseerd met lekkere kerstkoeken en warme chocolademelk.

In de klas speelden Renée en Marthe enkele kerstliedjes op het keyboard van Meester Wouter!
Goed gedaan, meisjes!





Nadien speelden we met de hele klas een spel ' Time's up!' en in de namiddag werd er gekeken naar een film. De kinderen kozen voor 'De verschrikkelijke ikke 2'.
En dan was het tijd voor ... VAKANTIE!

Geniet allemaal van een welverdiende, deugddoende kerstvakantie! Ik wens iedereen een héél gelukkig, creatief en gezond 2014!!!

vrijdag 20 december 2013

Kerstmarkt op school!

Tijdens én na de drukke proevenperiode namen we de tijd om kerststukjes te maken voor onze jaarlijkse kerstmarkt op school. Deze keer knutselden we in de klas toffe kerstmantrekpoppen en leuke kerstboompjes. Iedereen werkte met hart en ziel aan deze werkjes. Alles werd tentoongesteld in de refter van de school. De ouders kregen de kans om de creativiteit van hun kinderen te aanschouwen! Warme chocolademelk, glühwein, warme wafels en gezelligheid ontbraken niet!

woensdag 18 december 2013

JOPPE IN MUSIC for LIFE!

Music for life slaagt er telkenmale in om heel veel mensen te engageren voor het goede doel!Fantastisch is dat!
Zo trokken onze Joppe en zijn ouders deze namiddag naar 'De Schorre' in Boom om te vertellen welke actie zij op touw gezet hebben. Zij hebben nl. 910 euro verzameld voor het goede doel ALLERGIENET door allergievrije snoepjes te verkopen. Onze school steunde van ganser harte deze mooie actie!                                                               
 Joppe en Siska

Klik op onderstaande link en hoor Joppe aan het woord bij Studio Brussel
 
 
 Joppe deed dat super in Boom! We zijn allemaal fier op hem!



maandag 16 december 2013

Vermist

De leerlingen kregen tijdens de crea-les de opdracht om een opsporingsbericht te schrijven.
Dat hebben ze prima gedaan. Als je benieuwd bent, wie er o.a. vermist is, moet je eens luisteren naar Emma, onze presentatrice van dienst!

dinsdag 3 december 2013

De ongelukkige valpartij van Zwarte Piet ...



Zwarte Piet kwam deze morgen al hijgend onze speelplaats opgelopen, want z'n collega was spoorloos. Na een belangrijk telefoontje met de Sint, trokken we allemaal richting kerkplein. De Sint wist dat Zwarte Piet  op het dak van de kerk liep. Was er misschien iets ergs gebeurd?  De brandweer werd opgeroepen en die speurde het dak af. Buiten een gat in het dak, was er niets te zien!
De brandweerlieden trokken met een brancard de kerk binnen en vonden hem dicht bij het altaar op de vloer. Piet was zo geschrokken toen de klokken luidden, dat hij  naar beneden viel.
Gelukkig kwam Zwarte Piet er vanaf met een paar schrammen en een gekneusde arm. Zo kon hij toch nog meegenieten van de bezoekjes in de verschillende klassen.
In de namiddag brachten de Sint en zijn twee hoofdpieten ook een bezoekje aan 4,5 en 6.
Na een interessante vragenronde zongen en dansten de leerlingen er op los.
't Was een fijne dag voor iedereen! Bedankt, Sint, en tot volgend jaar!
Meer foto's vind je bij foto's 5de leerjaar!
 
 

zondag 1 december 2013

Met kussen uit de ruimte...

In de klas werden er ruimtekussentjes gemaakt. Er werd vertrokken vanuit een ruimtetafereel, dat de leerlingen zelf tekenden.
Ze kozen daaruit een geslaagd ontwerp van een astronaut of een ruimtevaartuig en moesten  deze vorm  abstraheren of stileren. De donkerste delen werden zwart ingekleurd en de lichtere delen werden wit gelaten.
Van deze ontwerpen werden de ruimtekussentjes gemaakt! Leuke eindresultaten!