vrijdag 14 oktober 2016

Week van het bos: Bassegembos!

Deze ochtend kon je in Tiegem het 5de leerjaar zien fietsen naar Bassegembos. Met onze fiets, helm en fluojas aan, gingen wij naar Bassegembos met onze gids: meester Ghislain. 
Het was een echt privilege, want enkel met een gids mag je het bos binnengaan. 
Een bos dat er al is van in de 'tijd van de burchten en de steden' (de 12de eeuw), goed om onze kennis van de geschiedenis nog eens te herhalen. Maar dat was niet alles, de gids gaf ons erg veel informatie over het bos, de planten en alle diertjes die er broeden. We waren allemaal erg onder de indruk en heel enthousiast om schatten te zoeken. We leerden ook het woord 'hakhoutstoofje', proefden cassisbessen (niet erg lekker), mochten de nestkastjes leeghalen en vonden een dood vogeltje én een nestje met 2 eitjes in.
Afgelopen maand was er ook een tentoonstelling in het bos en van die kunstwerken waren nog enkele resten te zien. Mooi hoor en ook een beetje grappig, maar we hadden beloofd niet te lachen ... :)

We vonden het echt top ervaring om de dag te starten! Van de gids mogen we zelf terug gaan in april , dan kunnen we de hyacinten in bloei zijn. Dat mooi blauw tapijt in Bassegembos willen we graag eens zien.

Tot de volgende keer en nog eens een grote dankjewel aan de gids!

https://goo.gl/photos/5kXhSWgNDfp1hqZj6




Juf Ella

Geen opmerkingen: