dinsdag 9 januari 2018

We zetten het jaar cultureel in...

Daar zijn we weer!
We zijn er terug ingevlogen na een deugddoende kerstvakantie en maakten onze goede voornemens !! Iedereen gaat een fantastisch jaar tegemoet met zo'n voornemens! Echt waar! Maar ja,  goed begonnen is half gewonnen, zegt men!
In de les taalbeschouwing leerden we gisteren dat sommige werkwoorden één of meerdere noodzakelijke zinsdelen vragen. Dit kregen we beter onder de knie als we zinnen mochten uitbeelden.
Al doende, leren we beter!

Vandaag trokken we naar de Stringe en we bekeken daar een prachtige theatervoorstelling 'Don Quichote!' Fons was een man die aan Alzheimer leed en hij waande zich Don Quichote, het personage dat vocht tegen windmolens...
Sterk gebracht door de 2 spelers en ook wel aangrijpend! Stemt tot nadenken! Nadien was er een nabespreking met de acteurs. Zij vertelden hoe zij op het idee gekomen waren om een voorstelling te maken rond dit thema! Echt knap!

Wist je dat onze Arthur D. een gastrolletje kreeg op de set?! Hij moest een ridder spelen! Goed gedaan, Arthur! Je eerste stappen in de theaterwereld!!😄


Geen opmerkingen: