dinsdag 14 februari 2017

Hoog boven ons hoofd en ICT

Een beetje mysterieus gingen we deze middag naar buiten. We werden in groepjes aan een boom gekleefd en mochten niet weglopen. Deze groepjes hadden allemaal een paar kaartjes waar de onderdelen van onze aardbol op stonden. 2 lopers moesten de kaartjes op de juiste plaats leggen bij de wereldbol. Er moest heel goed geluisterd worden naar elkaar, want er waren kinderen die al heel wat wisten, maar die niet van hun plaats mochten lopen. 
Maar het is geluk! Alle kaartjes kregen een goede plaats op de wereldbol. 
Enkel de kreeftskeerkring en de steenbokskeerkring waren omgewisseld. We leerden hiervoor een trucje om ze toch juist te plaatsen. Weet je het nog?
De kreeft kan op de rug van een steenbok staan, maar omgekeerd kan het niet. Dus de kreeftskeerkring is deze boven de evenaar op het noordelijk halfrond.

Daarna speelden we kort een spelletje: om ter langst naar elkaar kijken zonder in de lach te schieten. De eerste die in de lach schiet was natuurlijk het zonnetje. De andere was de aarde. 
We herhaalden nog eens hoe de aarde rond de zon en rond zijn eigen as draait door het zelf uit te beelden.

Na wat werken in de klas hadden we ook ICT-les. De les werd niet meer gegeven door juf Sarah, maar door juf Julie. Ze leerde ons werken met google drive en we maakten een online powerpoint presentatie. 
Net hetzelfde als bij powerpoint, maar zelf nog makkelijker want onze afbeeldingen kunnen we gewoon zoeken in google. Tegen volgende week hebben we ook een huistaakje: een presentatie met 3 dia's maken en we moeten er een foto en een video aan toevoegen.
Een erg leerrijke les!Juf Ella

Geen opmerkingen: