dinsdag 21 februari 2017

Week tegen pesten

Maandagmorgen startten we met het kwaliteitenspel. We hebben dat samen super goed gespeeld, allemaal zijn we op een positieve manier met elkaar omgegaan. Dat verdient een pluim!
We moesten 3 kwaliteiten van onszelf kiezen en de andere kinderen mochten zeggen of ze vinden dat we goed gekozen hebben. Daarna moesten we elkaar blind vertrouwen. Hmm spannend! 
De andere kinderen mochten 3 kwaliteiten kiezen die echt bij ons pasten. 
Dat was soms verrassend. De ene was akkoord en de andere niet, maar we hebben daar goed over gepraat. Een heel fijn klasgesprek!

In de namiddag trokken we naar de computerklas, waar we zelf aan de slag mochten. We kropen in de huid van een jongen of meisje die bevriend was met iemand die aan het cyberpesten was. Ook op school ging dit verder. We moesten keuzes maken voor die jongen of dat meisje en zo kwamen we telkens een ander scenario uit. De ene eindigde met een presentatie over pesten omdat hij goed gereageerd had. De andere kwam terecht bij de politie omdat hij een video van iemand anders online had gezet. Dat was heel erg en mogen we zeker niet doen zonder dat we toestemming hebben van die persoon. 
Later in de klas praatten we hier over en maakten we samen 'whatshappy'-afspraken om op een leuke manier met elkaar om te gaan.



Juf Ella

Geen opmerkingen: