woensdag 31 mei 2017

Kraak de code

Vandaag een hele speciale dag, want we hadden er een nieuwe leerling bij in het vijfde. Vadim uit Waregem, kwam vandaag eens kijken en meedraaien in onze klas. Iedereen was heel benieuwd en zorgde goed voor Vadim. Voor iedereen was het een beetje onwennig, Vadim kende enkel Pauline en de andere kinderen kenden hem ook nog niet. We hebben er een leuke dag van gemaakt!

We zijn begonnen met een lesje over patronen. Maar niet saai in ons boek, het was een heus 'Kraak de code' spel. We gingen op zoek naar het ontbrekende getal in de rij en kraakten zo de codes. Op het einde werd het nog moeilijker en moesten we een code uit ons hoofd leren om de cijfercode van het slot te bemachtigen. 
Daarna oefenden we ons Frans dialoogje. In elk groepje zit zeker een jongen om bandiet te spelen, maar dat is niet zo in elk groepje. Jongens willen blijkbaar ook graag eens Fanny spelen. Hilarisch!
Na de spreekbeurt van Mila en Amaury die enorm interessant waren, oefenden we nog eens op het verkeersparcours enkele problemen in. Zo kunnen we ze in het echte verkeer vermijden!









Link naar de foto's van het verkeersparcours
https://sgvincentius.de.quickconnect.to/~christiane.delobelle/photo/share/9kfkURht



Juf Ella



Geen opmerkingen: