donderdag 18 mei 2017

Mee met de milieuboot

Vandaag vaarden we mee op de Milieuboot, waar we het grootste deel van het traject van de boven-Schelde volgden op een omgebouwd schip dat ons wetenschappelijk hartje heel wat sneller deed slaan.
Eerst tot in Oudenaarde, waar we 'zwaaiden' naar onze lieftallige chauffeurs, en dan zo terug via de sluis van Kerkhove tot helemaal in Bossuit. Benedendeks deden we allerlei waterexperimenten, waar zelfs al heel wat 'fysica' en 'chemie' kwam bij kijken ; maar ook allerlei leerspellen rond waterzuivering, klimaatverandering, inzichten rond de noodzaak van zuiver water, ... Kortom, een schat aan informatie en inzichten over het wel en wee van het in stand houden van biotopen in en rond het (kanaal)water. Een grote pluim kregen onze leerlingen die heel aandachtig luisterden en pientere vragen stelden. KLASSE !!!!
Op het dek konden we ook onze ogen de kost geven. Een blauwe reiger, de wilgen langs de oever, 2 vissen die aan het paaien waren, een fuut, ... En als kers op de taart gingen we door de sluis in Kerkhove, waar we 2,5 meter omhoog werden geschut. Heel leerrijk en toch veel interessanter wanneer je het zelf eens kan meemaken. 
De Milieuboot : een aanrader voor al wie met het milieu is begaan !!!! En dat zijn we toch allen, niet ?!







Juf Ella 

Geen opmerkingen: